O nas
Hotel Liptakówka*** zadbał o to, by jego Goście nie musieli się zastanawiać, gdzie zjeść. Białka Tatrzańska to oczywiście przede wszystkim regionalna kuchnia z Podhala, dlatego w menu naszej restauracji nie mogło zabraknąć lokalnych specjałów przyrządzonych ze świeżych produktów.
Restauracja Bajka zaprasza Gości hotelowych jak również Gości z zewnątrz, znajduje się na parterze Hotelu, Restauracja Bajka dysponuje atrakcyjnymi ogródkami oraz patio na zewnątrz oraz przy basenie zewnętrznym.
Atrakcyjna Karczma U Góroli zaprasza Wszystkich Gości (znajduje się na poziomie -1)
Serwujemy dania regionalne, dania kuchni Polskiej, pizzę, dania kuchni Włoskiej, drinki, piwo i inne...
Kucharze Hotelu Liptakówka*** dołożą wszelkich starań, by zaspokoić podniebienie najbardziej wymagających smakoszy. W każde danie przygotowane specjalnie dla Państwa włożą nutkę artyzmu i serce. W menu Hotelu znajdziecie Państwo zarówno tradycyjne dania kuchni staropolskiej jak i regionalnej oraz wyszukane potrawy z najciekawszych zakątków świata.
W naszym Hotelu dbamy o każdy detal – szczególną wagę przywiązujemy do wystroju, ponieważ obok jakości serwowanych potraw i obsługi, to właśnie ciekawa aranżacja wnętrza wyróżnia dobre restauracje. Białka Tatrzańska to miejsce odwiedzane przez Gości o różnorodnych oczekiwaniach, dlatego nasz hotel przygotował dla nich trzy różne sale: restauracyjną, bankietową oraz regionalną, a także wydzieloną jadalnię.
Atrakcyjne patio oraz ogródki przy basenie zewnętrznym z pewnością umilą czas Naszym Gościom, dla Naszych najmłodszych Gości Restauracji dostępna jest przepiękna Sala Zabaw tzw. Małpi Gaj - kulki, piłkarzyki, cymbergaj, domek zabaw itp.
Karczma u Góroli znajduje się w Hotelu Liptakówka otwarta da Gości hotelowych oraz Gości z zewnątrz, oferuje dania regionalne oraz drinki mocno rozgrzewające w tym różne rodzaje Piwa Czeskiego.
Serdecznie zapraszamy
Kucharze Restauracji Bajka znajdującej się w Hotelu Liptakówka*** w Białce Tatrzańskiej uczą się od najlepszych
Szefowie Kurt Scheller, Jerzy Pasikowski, Marcin Świder i inni podczas ostatniego szkolenia w Październiku 2016r. w Liptakówce przekazali Kucharzom Hotelu całe mnóstwo cennych wskazówek dotyczących przygotowania różnych rodzajów mięs głownie jagnięciny polskiej dobrej jakości.
Nagrody i wyróżnienia
Szefowie Kuchni Hotelu Liptakówka*** w dniu 13.07.2015 r. otrzymali Pierwszą Nagrodę w konkursie na najlepsze dania z Moskola podczas Festiwalu Moskola organizowanego przez Ośrodek Narciarski Kotelnicę Białczańską, Termę Bania oraz jednego z uczestników konkursu Hotel Bania Thermal & Ski****.
Serdecznie zapraszamy do skosztowania nagrodzonych dań.
Nagrodzone dania:
- Moskol na sosie tatarskim w towarzystwie górskiego, wędzonego pstrąga okraszony bryndzą i kurką
- Moskol w asyście grillowanej kaczki z pikantną konfiturą z jeżyn z musem z selera i słodkiego buraka ćwikłowego